skip to Main Content
5/5 - (2 امتیاز)

روش جرم گیری چای ساز چندان دشوار نبوده و می توان برای این کار از سرکه، لیمو ترش و جوش شیرین استفاده کرد.

استفاده از آب شهری باعث رسوب گذاری می شود و از این رو جرم گیری چای ساز ضروری است، زیرا در صورت عدم جرم گیری و به مرور زمان هم بدنه از بین می رود و هم اینکه بر کارکرد المنت دستگاه تاثیر خواهد گذاشت. در ادامه به 4 روش جرم گیری چای ساز پرداخته ایم.

نیاز به جرم گیری چای ساز

پیش از پرداختن به روش جرم گیری چای ساز، بهتر است نگاهی به دلیل رسوب گرفتگی آن داشته باشیم. رسوبات آهکی در چای ساز نشان دهنده تولید کربنات کلسیم طی جوش آمدن آب املاح دار درون دستگاه است.

این رسوبات معمولاً به مرور زمان گسترش پیدا کرده و تمام بدنه داخلی کتری و چای ساز شما را درگیر می کند. با رخ دادن چنین اتفاقی، در هنگام نوشیدن چای آماده شده در این چای ساز با یک مزه تلخ در آب روبرو خواهید شد که قطعاً برای شما جالب نخواهد بود.

بیشتر بدانید: علت خاموش شدن چای ساز

نیاز به جرم گیری چای ساز

روش جرم گیری چای ساز با لیموترش

لیموترش یکی از در دسترس ترین میوه ها است که در حقیقت می تواند به عنوان یک مایع اسیدی نیز استفاده شود بدون اینکه به وسایل آسیب بزند. اگر حجم رسوب چای ساز شما زیاد نیست این روش کارساز خواهد بود.

در این روش جرم گیری چای ساز باید یک یا دو عدد لیمو را به تکه‌های ریز برش داده و درون محفظه چای ساز که پر از آب شده قرار دهید. سپس دستگاه را روشن کرده و پس از جوش آمدن آب درب آن را بر ندارید بلکه حدودا ۵ دقیقه اجازه دهید تا محلول در کتری بماند.

سپس ۳ بار دیگر کتری را پر از آب کرده و آن را به جوش برسانید، با این تفاوت که دیگر لیمو یا آبلیمو درون آن نباشد. به این ترتیب رسوبات از محفظه کتری پاکسازی خواهد شد.

روش جرم گیری چای ساز با سرکه

یکی دیگر از روش های پاکسازی کتری چای ساز از رسوب آب، استفاده از سرکه است. سرکه نیز همچون لیموترش خاصیت حل کنندگی رسوب را دارد. در روش جرم گیری چای ساز با سرکه سفید، کتری رسوب گرفته شده را به اندازه سه پنجم از آب پر کنید، حدود دو پنجم دیگر را نیز سرکه سفید بریزید.

سپس دستگاه را روشن کرده و اجازه بدهید تا آب به جوش بیاید. پس از آن درب چای ساز را به مدت 40 دقیقه بسته نگه داشته و سپس محتویات آن را تخلیه کنید. در نهایت با استفاده از یک اسکاچ و آب ولرم به آرامی زیر آب ولرم رسوبات باقی مانده را جدا کنید.

روش جرم گیری چای ساز با سرکه

روش جرم گیری چای ساز با جوش شیرین

طبیعتاً هرجا صحبت از جرمگیری باشد، پای جوش شیرین هم به میان می آید. استفاده از این ماده برای جرم گیری موافقان و مخالفان خود را دارد. توصیه می شود از این روش در موقعی استفاده کنید که ضخامت رسوب بسیار بالا بوده و روش های پیشین کارساز نشده باشد.

در روش جرم گیری چای ساز با جوش شیرین ابتدا باید کتری چای ساز را تا نیمه پر از آب کنید و سپس یک قاشق غذا خوری نسبتا پر جوش شیرین درون آن بریزید. سپس آب را جوش آورده و اجازه دهید محلول به مدت ۴۰ دقیقه داخل  دستگاه بماند. در نهایت آب درون کتری چای ساز را تخلیه کنید و با اسکاچ نرم درون کتری را بشویید.

روش جرم گیری چای ساز در قسمت سرپوش کتری

تا به اینجا در مورد روش جرم گیری چای ساز در بدنه کتری صحبت شد اما اگر قسمت سرپوش و درجه اندازه گیری کتری هم دچار جرم گرفتگی شد باید چه کرد؟

توصیه می شود که سرپوش کتری و درجه اندازه گیری آب چای ساز را مستقیماً زیر آب نشویید بلکه بهتر است این قسمت را با استفاده از یک دستمال مرطوب تمیز کرده و سپس با اسکاچ نرم اقدام به رفع جرم آن کنید.

بیشتر بدانید: ۵ علت صدای زیاد چای ساز

روش جرم گیری چای ساز با لیموترش

 

نکته پایانی

چنانچه روش های فوق جواب نداد می توانید برای جرم گیری چای ساز از یدک تعمیر بهره بگیرید.

شرکت یدک تعمیر متخصص در تعمیر لوازم خانگی و ارائه دهنده خدمات با کیفیت تعمیراتی و با ضمانت ۹۰ روزه همواره رضایت مشتریان خود را طی بیش از ۳۰ سال ارائه خدمات تعمیر لوازم خانگی بدست آورده است.

نظرات و سوالات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top تماس با کارشناسان