skip to Main Content

یکی از ایرادهایی که چای ساز تفال می تواند با آن روبرو شود، نشتی آب است که برای رفع آن به آب بندی چای ساز تفال نیاز خواهید داشت.

اگرچه محصولات برندهای معتبری چون تفال کمتر دچار خرابی یا نشتی می شوند اما مواردی چون استهلاک و استفاده طولانی مدت به علاوه کیفیت آب بر نشتی آن تأثیرگذار خواهد بود.

آب بندی چای ساز تفال؛ نوع چای ساز

احتمالا برای شما هم پیش آمده که آب از دستگاه چای سازتان نشتی کند. ممکن است در این مواقع از خود سؤال کنید که علت نشتی آب از چای ساز چیست یا شاید هم فکر کرده باشید که مشکل از اجزای چای ساز است. اول از همه باید ببینیم چای ساز شما از چه نوعی است؟

در واقع بین چای ساز دارای سینی و چای ساز طرح سماور و عیب یابی آن فرق است. عمده چای سازهای تفال به صورت سینی دار هستند هرچند چای ساز های بالا به پایین یا همان طرح قوری روی کتری نیز در نوع تفال دیده می شود. در هر دو نوع احتمال بروز نشتی آب وجود دارد.

بیشتر بدانید: علت روشن نشدن کتری چای ساز

آب بندی چای ساز تفال؛ نوع چای ساز

نشتی چای ساز تفال به دلیل اشکال در بدنه

یکی از علل مهم نشتی و نیاز به آب بندی چای ساز تفال این است که سال های زیادی از چای ساز استفاده شده است. به همین دلیل ممکن است صفحه زیر قوری و کتری شما به مرور زمان و در اثر حرارت خرد شده باشد و شما متوجه این موضوع نشده باشید.

اگر چای ساز شما دارای بدنه پلاستیکی است، این امکان نیز وجود دارد که قسمت طلق پلاستیکی دستگاه دچار نشتی شده باشد. همچنین جدا شدن طلق داخل دستگاه از چای ساز هم می تواند باعث شود که هنگام جوش آمدن آب، دستگاه دچار نشتی شود و آب از خارج گردد.

در این مورد برای آب بندی چای ساز تفال باید از تعمیرکاران کمک بگیرید؛ اگر مشکل طلق کف قوری باشد، این طلق باید جا زده شود و همچنین اگر بدنه سوراخ شده، باید تعویض شود.

رسوب گیری و آب بندی چای ساز تفال

یکی دیگر از علل نشتی آب از چای ساز، عدم جرم گیری چای ساز در طولانی مدت است. آب آشامیدنی حاوی املاح زیادی بوده که به مرور زمان باعث ایجاد نشتی آب در دستگاه می شود؛ این املاح به هنگام جوش آمدن آب بر روی دیواره و کف چای ساز رسوب می کنند.

بنابراین باید هر چند وقت یک بار دستگاه را جرم گیری کنید تا از خوردگی آن جلوگیری شود. دقت کنید که هنگام استفاده از محلول های شیمیایی، محلول های خیلی قوی انتخاب نکنید زیرا خود این محصولات باعث خوردگی و پوسیدگی چای ساز می شوند.

رسوب گیری و آب بندی چای ساز تفال

خرابی ترموستات و نشتی چای ساز تفال

خراب شدن ترموستات یکی دیگر ازموارد نیاز به آب بندی چای ساز تفال است. ترموستات از مهم ترین قطعات هر وسیله برقی محسوب می شود که اگر عملکرد آن دچار اختلال شود، عملکرد کل سیستم تحت تاثیر قرار می گیرد.

وقتی ترموستات خراب شود، جریان ورودی برق به المنت دیرتر قطع می شود و همین موضوع باعث طولانی تر شدن مدت جوشیدن و افزایش حرارت می شود. درنتیجه آب بندهای چای ساز آسیب می بینند و دستگاه به مرور سوراخ می شود.

خرابی قوری چای ساز تفال

مورد دیگری که در آب بندی چای ساز تفال باید مورد اشاره قرار بگیرد خرابی قوری شیشه ای چای ساز است. به طور کلی باید هنگام شستن آن خیلی دقت کنید. از وسایل تیز هنگام شستن یا جرم گیری قوری، اصلا استفاده نکنید. زیرا هر خط و خشی باعث می شود که آب از دستگاه نشتی کند.

اگر قوری شیشه چای ساز تفال شما شکسته یا ترک خورده است می توانید از یدک تعمیر به عنوان مرکز تعمیرات چای ساز تفال کمک بگیرید.

خرابی ترموستات و نشتی چای ساز تفال

استفاده از چسب برای آب بندی چای ساز تفال

اگر بدنه دستگاه شما فلزی نیست و پلاستیکی است، می توانید پس از پیدا کردن روزنه نشت آب آن را با چسب های مخصوص آب بندی تعمیر کنید؛ البته باید توجه داشته باشد که این نشتی آب وارد جریان برق رسانی دستگاه نشده باشد.

بیشتر بدانید: نحوه تعویض المنت چای ساز

جدول مشکلات و راه حل چای ساز تفال

برای تعمیر و آب بندی چای ساز تفال، در ابتدا باید مشکلات رایج آن را شناسایی کرده و سپس راه حل های مناسب را در نظر گرفت. در جدول زیر، مشکلات معمول چای ساز تفال و راه حل های آن آورده شده است:

مشکل علت احتمالی راه حل
چای ساز تفال نمی جوشد – خرابی المنت یا ترموستات
– اتصال نامناسب به برق
– بررسی المنت و ترموستات و تعویض قطعات آسیب دیده
– اطمینان از اتصال صحیح به برق
آب از درب چای ساز نشت می کند – آسیب به واشر درب
– بسته نشدن درست درب
– تعویض واشر درب
– بررسی درب و اطمینان از بسته شدن صحیح آن
چای ساز خاموش می شود – نقص در برد الکترونیکی یا ترموستات – بررسی و تعویض قطعات الکترونیکی معیوب
بخار زیاد از چای ساز خارج می شود – عدم تهویه صحیح بخار
– خرابی سوپاپ فشار
– بررسی سوپاپ فشار و تمیز کردن آن
– اطمینان از کارکرد صحیح سوپاپ فشار
چای ساز صدا می دهد – وجود رسوبات در المنت یا لوله های داخلی – تمیز کردن المنت و لوله های داخلی از رسوبات
چای ساز بوی سوختگی می دهد – سوختن المنت یا سیم های داخلی – بررسی المنت و سیم های داخلی و تعویض قطعات سوخته
چراغ نشانگر روشن نمی شود – خرابی لامپ نشانگر یا برد الکترونیکی – تعویض لامپ نشانگر یا برد الکترونیکی

نکات آب بندی چای ساز تفال:

  1. تمیز کردن منظم: پس از هر بار استفاده، چای ساز را تمیز کرده و از جمع شدن رسوبات در داخل المنت و لوله ها جلوگیری کنید.
  2. بررسی واشر درب: واشر درب را به صورت دوره ای بررسی کرده و در صورت مشاهده هرگونه خرابی، آن را تعویض کنید.
  3. مراقبت از سوپاپ فشار: سوپاپ فشار یکی از اجزای حیاتی برای جلوگیری از انفجار است. پس از هر بار استفاده، از سالم بودن و کارکرد صحیح آن مطمئن شوید.
  4. گرفتن خدمات حرفه ای: در صورت مواجهه با مشکلات پیچیده تر مانند خرابی المنت یا برد الکترونیکی، بهتر است چای ساز را به تعمیرکار متخصص بسپارید.

این اقدامات به شما کمک می کند تا چای ساز تفال خود را در وضعیت مطلوب نگه دارید و از مشکلات و خرابی های احتمالی جلوگیری کنید.

 

نکته پایانی

در این مطلب به آب بندی چای ساز تفال پرداختیم؛ به طور کلی آب بندی چای ساز بسته به نوع آن یعنی ایستاده یا دارای سینی، متفاوت است. در هر صورت بهتر است این کار در مراکز تعمیراتی معتبر انجام شود تا در صورت وجود اتصال به علت نشت آب، این مشکل نیز بر طرف گردد.

شما می توانید برای بهره مندی از خدمات تعمیر انواع چای ساز با شرکت یدک تعمیر تماس بگیرید. یدک تعمیر با 25 سال سابقه متخصص در تعمیر انواع لوازم خانگی با برندهای موجود در بازار است.

نظرات و سوالات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top تماس با کارشناسان